Home / Tag Archives: грешки

Tag Archives: грешки

Афоризми:Блаже Докуле

        Ја продадовме државата, сега и ние малку да уживаме.           Државата се грижи за своите граѓани, станавме социјални случаи.           Не ги криете своите грешки, децата нека се учат.           Бараа од нас да бидеме нормални,а ние сакаме да ...

Read More »

(Не)задоцнето освестување

Пред многу, многу години, во една прилика, кога речиси ништо не знаев како функционира животот, се сеќавам како во сон, мојот покоен дедо Методија,  ми рече. -Иако добро е да се навраќаш во минатото, но секогаш труди се да гледаш  ...

Read More »