Don't Miss
Home / Tag Archives: игралиште

Tag Archives: игралиште

“Кумурното игралиште“ добива нов лик

Започна реновирањето на помошното фудбалско игралиште „Павел Шатев“, попознато како Ќумурното игралиште во Битола. Општина Битола го финансира менувањето на оштетената мрежна ограда, појачување на челичната конструкција и поставување на 6 нови врати, во вредност од 381.600 денари. Градоначалничката Наташа ...

Read More »

Логоварди доби спортско игралиште

Не само во градските средини, туку и во селата во Битол­ско, се подобруваат условите за спорт и рекреација. Таквите проекти  добиваат на приоритет, бидејќи и владините заложби се што повеќе спортски центри и објекти да се отвораат во државата, се ...

Read More »

Логоварди ќе добие повеќенаменско игралиште

Градежната сезона започна, а активностите во општина Битола се во полн ек. Согласно предвидената програма на општина Битола, градежни активности се реализираат и во урбаниот и во руралниот дел. Градоначалникот на општина Битола Владимир Талески  денеска го посети битолското  село ...

Read More »

Новаци доби повеќенаменско игралиште

Денеска, во Новаци, премиерот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, заменикот- министер за образование и наука, Спиро Ристовски, директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и градоначалникот на Новаци, Лазар Котевски свечено во употреба беше пуштено повеќенаменското ...

Read More »

Модерно повеќенаменско игралиште во ОУ “Даме Груев“

Министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски, во придружба на директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и градоначалникот Владимир Талески, денеска во основното училиште „Даме Груев” го пуштија во употреба и новото повеќенаменско спортско игралиште. -Во ...

Read More »