Don't Miss
Home / Tag Archives: интегрирана

Tag Archives: интегрирана

РЕК Битола ќе добие А интегрирана еколошка дозвола

Денеска во РЕК „Битола“ повторно на заедничка маса се најдоа заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули, првите луѓе на Комбинатот како и преставници на невладините организации, кои во фокусот на вниманието на своите активности го имаат чистиот воздух и ...

Read More »

Конститутивна седница на мрежата за интегриран развој на Пелагонискиот регион

Деновиве во Битола се одржа конститутивна седница на мрежата за интегриран развој на Пелагонискиот регион. Функционирањето на оваа мрежа ќе придоенсе за развој на Пелагонискиот регион преку реализирање на проекти кои во голем дел ќе поттикнат поголем развој на бизнисот ...

Read More »

Формирана интегрирана мрежа за регионален развој во Пелагонискиот регион

Со поддршка на УНДП, Министерството за локална самоуправа и на Центарот за развој на пелагонискиот регион, бeше потпишан договор за формирање на Интегрирана мрежа за регионален развој на општините во Пелагонискиот планински регион, во кој спаѓаат Прилеп, Битола, Кривогаштани, Долнени, ...

Read More »