Don't Miss
Home / Tag Archives: избирачки

Tag Archives: избирачки

На полноќ истекува рокот за увид во избирачкиот список

На полноќ истекува рокот за јавниот увид во Избирачкиот список за локалните избори 2017, закажани за 15 октомври. Увидот се врши во подрачните одделенија и канцеларии на Државната изборна комисија (ДИК), како и електронски на апликацијата поставена на веб страната ...

Read More »

Избирачкиот список од утре на увид на јавноста

Избирачкиот список  од утре ќе биде ставен на јавен увид. Според информацијата добиена од ДИК на него има  вкупно 1.816.127 гласачи. Не се внесени 11.346 граѓани. Најголемиот број од лицата кои не се внесени во списокот, 7.017 немаат живеалишта, дел ...

Read More »

ДИК: Гласањето се одвива во најдобар ред, не се пријавени нарушувања

Во посебниот извод од Избирачкиот список за лица кои поднеле пријава за гласање во странство се запишани 20.573 гласачи. Своето избирачко право ќе може да го остварат во текот на денешниот ден на 46 избирачки места во странство. Сите гласачки ...

Read More »

„Киро Дандаро“ ќе го печати изборниот материјал и Избирачкиот список

Печатницата „Киро Дандаро“ од Битола ќе го изработи и печати доверливиот изборен материјал и ќе го испечати Избирачкиот список за предвремените парламентарни избори на 11 декември. Оваа одлука на синоќешната седница ја донесе Државната изборна комисија (ДИК). Членовите на ДИК ...

Read More »