Home / Tag Archives: Јакимовски

Tag Archives: Јакимовски

Спортските училишни игри во Карпош можат да почнат

„ Спортот е најубавата работа, што може да му се случи на еден човек во животот. Затоа спортувајте, бидејќи преку спортот ќе се изградите во вистински личности, ќе се научите на одговорно и  дисциплинирано однесување,  а ќе го зацврстите и ...

Read More »

Потпорен ѕид за поголема безбедност на жителите од Козле

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, денеска направи увид во градежните работи за поставување на потпорен ѕид и пробивање на крак од улицата Ловќенска во населбата Козле. Потпорниот ѕид во должина од 45 метри кој се наоѓа во завршна фаза ...

Read More »

Поддршка од Општина Карпош за Битолски весник

Откако градоначалникот на Битола, Владимир Талевски ја прекина соработката со Битолски весник, Весникот наидува на поддршка од другите општини. Така деновиве Битолски весник склучи Договор за  соработка со градоначалникот на Општина Карпош Стевче Јакимовски. Тоа е уште една потврда дека ...

Read More »

Апликацијата Стевчо Јакимовски од денес и на Ипхоне уредите

Од  денес, покрај за андроид уредите, мобилната  апликација Стевчо Јакимовски станува достапна и за ИОС системите. Корисниците на ИПХОНЕ уредите, можат да ја преземат на АПП СТОРЕ.    

Read More »

Нови паркинзи за жителите на Козле

 Денеска, градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски, го најави завршниот инфраструктурен зафат во населбата Козле. Станува збор за проект вреден 3.753.068 денари, финансиран од страна на локалната самоуправа, со кој партерно  се поплочува паркинг просторот  на ул. Јуриј Гагарин бр. ...

Read More »

Со мобилна апликација поблиску до граѓаните

Со цел да комуницира непосредно со своите граѓани, Стевчо Јакимовски, градоначалникот на Општина Карпош е првиот политичар во Република Македонија кој  пушти во употреба своја мобилна апликација за смарт телефони. Следејќи ги светските трендови, градоначалникот на Општина Карпош и претседател ...

Read More »