Home / Tag Archives: Кирил Божиновски

Tag Archives: Кирил Божиновски

Кирил Божиновски: Во Владата на Груевски немаше “безработни“ вработени

Поранешниот генерален секретар на Владата Кирил Божиновски, реагираше во врска со обвинувањата од страна на актурлниот генералниот секретар на Влада, Драги Рашковски, за кои вели дека се неосновани. Тој додаде дека од 2010 година до 2017 година, професионално, чесно и посветено ...

Read More »

Рошковски бара Кирил Божиновски да лежи за тие што не работеле, а земале плата

Генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски денеска на прес-конференција изјави дека поранешниот генерален секретар од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Кирил Божиновски со вработувањето на 600 лица во Државниот секретаријат кои не оделе на работа, а земале плата, го оштетил буџетот за ...

Read More »