Home / Tag Archives: крст

Tag Archives: крст

Менде Петровски од Новаци го фати крстот во црквата Св.Атанасиј за Водици

Менде Петровски од Новаци го фати светиот крст кој за големиот христијански празник Богојавление Водици се фрлаше во осветените води во базенот во црквата Св.Атанасиј. Од 13-мината кои учествуваа во оваа верска традиција најсреќен беше Петровски кој досега учествувал повеќепати ...

Read More »

Среќникот од Водици ќе ја донира паричната награда што традиционално ја додели Општината

Среќникот што вчера на  големиот празник Богојавление Христово, Водици, што се празнуваше во дворот на црквата “Св. Димитрија” во Битола, а собра многубројни верници и почитувачи на христијаноството, го фати осветениот крст, Александар Пинзовски, денеска  беше традиционално на прием во ...

Read More »

Александар Пинзовски го фати крстот во Битола

Александар Пинзовски на возраст од 23 години го фати осветениот крст, кој во присуство на голем број верници, свешетнослужители, градоначалникот на Битола д-р ВладимирТалески и пратениците Лилјана Кузмановска, Зоран Илиоски, Васко Наумовски во базенот на црквата Св. Димитрија го фрли ...

Read More »