Don't Miss
Home / Tag Archives: Марија

Tag Archives: Марија

Како да го сочуваме психичкото здравје во состојба на криза

                    Пишува:  Психолог м-р Марија Младеновска Димитровска Светот деновиве е соочен со пандемија поврзана со корона вирусот. Сето тоа придонесе за зголемување на стресот кај луѓето, кои се соочени со висок степен на анксиозност од настанатата ситуација, страв, вознемиреност, ...

Read More »

Врачени четвртоноемвриските признанија

          Свеченото одбележување на роденденот на Битола,  4 Ноември,  по низата свечености и манифесатции кои се одржаа во пресрет на празникот,  се одржа во понеделникот со одржување на свечена седница во Народниот театар, на која беа врачени највисоките општински признанија, ...

Read More »

По Харвард, Марија го освои и Ломоносов

                            Иако како и секој млад човек на почетокот, кога почна да размислува која ќе биде нејзината професија сакаше да биде лекар, сепак, како  млада тинајџерка, читајќи ги делата на Достоевски посака да биде психолог и да навлезе во ...

Read More »

Италијански психолози се заинтересираа за научниот труд на Марија Младеновска – Димитровска

                            Италијанските психолози, кои учествуваа на 16. европски конгрес за психологија во Универзитетскиот центар Ломоносов во Москва се заинтересираа за научниот труд на битолчанката Марија Младеновска-Димитровска.       Денеска по успешната презентација на својот научен труд, Марија доби отворена ...

Read More »

Марија Младеновска- Димитровска единствена Македонка на Европскиот конгрес на психолози во Ломоносов,Москва

Вчера во “Кремељ палатата” во Москва, која е една од најдобрите инајпрестижните театарски и концертни сали во Русија, пред околу 6.000 присутни, на спектакуларен начин свечено беше отворен 16 европски конгрес за психологија. На Конгресот, кој од 1 до 5 ...

Read More »

Библиотеката го одбележа својот патронен празник

Битолската библиотека  свечено го одбележа Патрониот празник. На почетокот на настанот на присутните им се обрати м-р Бојан Стефановски, директор на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола. Присутните гости уживаа во прекрасниот поетско – музички рецитал по повод 50 години ...

Read More »