Don't Miss
Home / Tag Archives: маски

Tag Archives: маски

Синдикатот на РЕК “Осломеј” донираше заштитни средства во Кичевката болница

Синдикатот на РЕК “Осломеј“ покрај тоа што помогна за дезинфекција на просториите на болницата донираше и заштитни средства во Медицинскиот центар-Кичево.  Донирани се 2000 ракавици, 1.000 маски, 120 пакувања средства за дезинфекција.        Набавени се и ласерски термометри за мерење ...

Read More »

Идната недела пристигнуваат 500.000 маски

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче на редовната прес-конференција за состојбата со коронавирусот во земјава, информираше дека во текот на следната недела како донација треба да пристигнат 500 илјади маски и 20 илјади тестови, како и реагенси за тестирање ...

Read More »

Со гас маски против загадувањето во Битола

Поддржувачите на акцијата која веќе неколку дена се води на “Фејсбук “ Сакаме чист воздух во Битола “ денеска излегоа во јавноста со заштитниот знак на човечка глава со гас маска. Сите поддржувачи на оваа акција на своите “Фејсбук“  профили ...

Read More »

Приредба во движење низ селските улици

Жителите на Цапари не помнат од кога датира традицијата секоја година на 14 јануари низ селото да мине бабарска поворка составена од маски. Оваа традиција до скоро беше присутна и во други околни села. Но, според некои тврдења најтемелно се ...

Read More »