Don't Miss
Home / Tag Archives: Менде Петковски

Tag Archives: Менде Петковски

Менде Младеновски добитник на наградата „Менде Петковски“

На новинарот Менде Младеновски, дописник на „Нова Македонија„ од Битола, редакцијата на весникот „Дневник„ денес му ја врачи наградата за најдобар дописник за 2014 година. Наградата го носи името „Менде Петковски” во чест на прерано починатиот дописник на „Дневник„ од ...

Read More »

Наградата „Менде Петковски“ за Менде Младеновски, дописник на весникот „Нова Македонија”

Менде Младеновски, дописник на весникот „Нова Македонија” од Битола, е добитник на наградата за дописник на годината „Менде Петковски”, која секоја година ја доделува весникот „Дневник”. Ова значајно признание, кое се доделува во спомен на прерано починатиот дописник на „Дневник” ...

Read More »