Don't Miss
Home / Tag Archives: мерни

Tag Archives: мерни

Загaдувањето ќе се следи на мобилните телефони

Од денеска, битолчани во реално време на своите мобилни телефони ќе имаат увид колкаво е и какво аерозагадувањето во Битола. За тоа се погрижија еко- ентузијасти од граѓанската иницијатива Биста, кои на Широк сокак поставија мерна станица со сензори од ...

Read More »

Не функционираат мерните станици за мерење нa квалитетoт на воздухот

Од синоќа, по еден часот по полноќ не функционираат мерните станици за мерење  нa квалитетoт на воздухот во Македонија. Во ист момент престанале со работа шест од седумте станици на територијата на Скопје, со исклучок на една , која работела ...

Read More »