Don't Miss
Home / Tag Archives: најави

Tag Archives: најави

Поволности за вработување на невработените

Премиерот Никола Груевски денеска во Битола најави ослободување од плаќањето на персоналниот данок и другите придонеси за работодавачите кои ќе вработат невработени лица. Тој најави нова мерка за вработување на невработените лица над 35 годишна возраст и дека досегашната мерка ...

Read More »

Премиерот Груевски најави три нови фабрики во Битола и над 750 вработувања

-Американска компанија котирана на Њујоршката берза од областа на outsourcing на бизнис услуги потпиша договор со Владата минатата недела за отворање на своја компанија во Македонија, во Скопје и Битола. Со проектот се планираат 2000 вработувања, од кои најмалку 500 ...

Read More »