Home / Tag Archives: Народен театар

Tag Archives: Народен театар

Успешно гостување на Битолскиот народен театар во САД

Со особен успех и со многубројна публика заинтересирана за македонската театарска уметност, започна гостувањето на Битолскиот народен театар во Санта Барбара, Калифорнија во САД. Деновиве,  на четири различни локации во Музејот на Санта Барбара, беа одиграни четирите кратки претстави инспирирани ...

Read More »

Битолскиот театар со претставата „Бар Ремарк“ ќе гостува на „Охридско лето“

Ансамблот на Народниот театар-Битола почна со подготовки на претставата „Бар Ремарк“ која премиерно ќе ја изведе на 3 август на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е според романот „Трите воени другари“ на Ерих Марија Ремарк, во режија и адаптација на Александар ...

Read More »

Народниот театар со поддршка од Министерството за култура ќе гостува во Израел

Битолскиот  Народен театар  од Министерството за култура доби поддршка за пет премиерни претстави, а во целост ќе бидат надоместени и трошоците на ансамблот за гостување во Израел. На сцената на народниот театар во Битола ќе режираат Ѕвездана Ангеловска, Александар Исаков, ...

Read More »