Home / Tag Archives: настава

Tag Archives: настава

Прекин на наставата во ОУ “ Климнет Охридски“

Во ОУ “ Климент Охридски “ денеска нема настава. Утринава сите ученици беа вратени од училиште. Причината е немањето на парно греење. Родителите и учениците не добија известување дали се работи за дефект на парното греење, или пак се  за ...

Read More »

Европски искуства за современа настава

Во СОУ “Таки Даскало“ Битола, се одржа завршна презентација на проектот “Иднината на образо-ванието е во имплементација на европската клима за учење во училиштето“, кој се реализира во рамките на програмата за мобилност “Еразмус плус“. Членовите на тимот, кој беше ...

Read More »

Нема да има штрајк во Битола

Во вторник на 20 јануари во општина Битола, започнува наставата во второто полугодие во основните и средните училишта. Училиштата се подготвени за непречен вопитно-образовен процес, а градинките исто така се комплетно подготвени за да ги згрижат децата.   -Сите основни ...

Read More »

(Не) педагошки закани и условувања

Се тресеше гората, се роди глушец. Или поинаку кажано,многу врева за ништо. Учениците можат да бидат спокојни. Нивните професори нема да штрајкуваат и ќе продолжат да ги воспитуваат и образуваат. По преговорите со министерот за образование Абдулаќим Адеми, СОНК одлучи ...

Read More »

Најавениот штрајк нелигитимен, училиштата в понеделник со редовна настава

Најавениот штрајк на челниците на СОНК е нелегитимен и како таков во Општина Битола не се прифаќа што значи дека од понеделник ќе се изведува редовна настава како и досега, порачаа денеска директорите на основните и средните училишта од Битола. ...

Read More »