Home / Tag Archives: научна

Tag Archives: научна

Партиите да престанат да играат на картата на националниот популизам

                    Деновиве во Битола беше одбележана 100 годишнината од Версајскиот договор. Присуствто на меѓународната научна конференција го искористивме  од францускиот амбасадор Кристијан Тимоние да добиеме одговор на актуелни теми пред (не)добивањето конкретен датум за отпочнување преговорите за ЕУ. Битолски ...

Read More »

Научна конференција на МАНУ и БАН во Битола

Македонските и бугарските историчари ќе презентираат научни трудови за Македонската револуционерна борба во Пиринска, Егејска и Вардарска Македонија. Ослободителните борби на Македонија од источната криза до Балканските војни е темата на дводневната научна конференција во организација на Македонската и на ...

Read More »