Home / Tag Archives: Неолица

Tag Archives: Неолица

Планинар почина при слегување од врвот Неолица

67 годишниот планинар од Битола, Н.Ј. почина вчера нешто пред 17 часот при слегувањето од врвот Неолица на Баба планина. Други планинари кои го придружуваа раскажуваат дека битолчанецот се онесвестил на ливада во близина на планинското село Брусник. Тие се ...

Read More »

По магла и дожд успешни маршеви

Иако, последниве петнаесетина дена временските прилики не беа многу поволни за планинарење, сепак битолските членови на планинарските друштва учествуваа во два мошне познати планинарски маршеви. На првиот одржан по повод 8 Септември, денот на државноста на Македонија, точно 47 планинари ...

Read More »