Home / Tag Archives: ора

Tag Archives: ора

„Срцето на Халиско“ од Гвадалахара атракција на „Илинденски денови“

Фолклорниот ансамбл „Срцето на Халиско“ од Гвадалахара, Мексико, ќе биде главна атракција на претстојниот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ во Битола. Од Центарот за култура- Битола, домаќин и организатор на фестивалот, информираат дека успешно завршиле преговорите и ...

Read More »

Културно- уметнички концерт на Новаци и КУД Далмација

Продолжува соработката на двете збратимени општини Новаци и Дуги Рат. Овојпат на гости во Новаци дојде културно- ументичкото друштво Далмација кое заедно со културно ументичкото друштво Новаци одржаа заеднички концерт на традиционални песни и танци. -Имаме огромно задоволство да им ...

Read More »