Don't Miss
Home / Tag Archives: Орбан

Tag Archives: Орбан

САД: Груевски мора да ја одлежи казната затвор

Соединетите Американски Држави веруваат дека поранешниот македонски премиер, Никола Груевски, кој бара политички азил во Унгарија треба го отслужи својот затворски мандат дома. „По темелен и транспарентен правен процес, Никола Груевски беше осуден од македонските судови за злоупотреба на службената ...

Read More »

Опасни игри од север

Договорот што премиерите Заев и Ципрас го потпишаа деновиве за решавање на деценискиот спор околу името на Република  Македонија предизвика различни реакции не само кај домашната, туку и меѓународната заедница. И како што е вообичаено во вакви прилики договорот за ...

Read More »

Груевски сака да оди кај Орбан, судот не му го враќа пасошот

Никола Груевски бара судот да му го врати пасошот оти унгарскиот премиер Виктор Орбан го поканил на состанок за да дискутираат за политички прашања. Освен поканата, како доказ дека е потребно да излегува од државата Груевски ја испратил и тековната ...

Read More »