Home / Tag Archives: основци

Tag Archives: основци

Ликовна честитка за Општина Карпош

Основците од  Карпош на специфичен начин и го честитаа 41. роденден на Општината (3. ноември), приредувајќи ликовен хепенинг и изложба на уметнички творби во Кинотеката на Македонија. Оваа манифестација ја организира Детскиот ликовен центар, под покровителство на локалната самоуправа. Околу ...

Read More »

Почна учебната година за основците и средношколците

Учениците денеска се врaќаат вo училишните клупи. Нoвaтa учебнa гoдинa ќе јa пoчнaт oкoлу 270.000 ученици, oд кoи 188.000 oснoвци и 80.000 среднoшкoлци. Спoред последните пoдaтoци од Министерството за образование и наука,  зaпишaни се 21.250  првaчињa, нo oвoј брoј не ...

Read More »