Home / Tag Archives: осветен

Tag Archives: осветен

Менде Петровски од Новаци го фати крстот во црквата Св.Атанасиј за Водици

Менде Петровски од Новаци го фати светиот крст кој за големиот христијански празник Богојавление Водици се фрлаше во осветените води во базенот во црквата Св.Атанасиј. Од 13-мината кои учествуваа во оваа верска традиција најсреќен беше Петровски кој досега учествувал повеќепати ...

Read More »

Александар Пинзовски го фати крстот во Битола

Александар Пинзовски на возраст од 23 години го фати осветениот крст, кој во присуство на голем број верници, свешетнослужители, градоначалникот на Битола д-р ВладимирТалески и пратениците Лилјана Кузмановска, Зоран Илиоски, Васко Наумовски во базенот на црквата Св. Димитрија го фрли ...

Read More »