Home / Tag Archives: панихида

Tag Archives: панихида

Панихида за револуционерот Ѓорѓи Сугарев во Паралово

По повод 109 години од загинувањето на легендарниот бескомпромисен револуционер на македонската кауза Ѓорѓи Сугарев , на неговото вечно почивалиште во Паралово се одржа панихида во организација на општина Новаци. -Секоја година го одбележуваме загинувањето на Ѓорѓи Сугарев. Годинава чествуваме ...

Read More »

Панихида за Павел Шатев

Денеска на Светонеделските гробишта во Битола во организација на Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ се одржа панихида за најпознатиот гемиџија и првиот министер за правда во Асномска Македонија, Павел Шатев. Павел Шатев,чиј гроб се наоѓа во Светонеделските гробишта ...

Read More »

Панихида во чест на Александар Турунџев

Во организација на Унијата на млади сили и Советот на ветерани на ВМРО- ДПМНЕ Битола, викендов, се одржа панихида во чест на легендарниот војвода, член на Битолскиот револуционерен округ Александар Турунџев. На панихидата која се одржа на гробот на војводата ...

Read More »