Don't Miss
Home / Tag Archives: Петровски

Tag Archives: Петровски

Филип Петровски: Мицкоски бара алиби и затоа протестира

Поранешниот функционер на ВМРО-ДПМНЕ, Филип Петровски, вели дека протестирањето на лидерот на партијата, Христијан Мицкоски, не е искрено. Според него, Мицкоски се приклучи на протестите пред Собранието денеска само за да си создаде алиби пред членството дека наводно, вели Петровски, ...

Read More »

Петрески: Мицкоски глуми опозиција

Филип Петровски од Деморактската фракција на ВМРО-ДПМНЕ во изјава за „Фокус“ вели дека не ни очекувал поддршка од лидерот Христијан Мицкоски за протестите против договорот со Грција и тврди дека Мицкоски е во таен договор со Заев. -Мицкоски е контролиран ...

Read More »

Филип Петровски побара ВМРО да се радикализира

Филип Петровски им се обрати на демонстрантите пред Кривичниот суд и побара ВМРО-ДПМНЕ да консолидира и радикализира и да го напушти Собранието. -Ги повикувам сите членови на ВМРО-ДПМНЕ и сите месни комитети да се сплотат, да поставиме шатори овде пред Судот ...

Read More »