Don't Miss
Home / Tag Archives: пиротехничар

Tag Archives: пиротехничар

Неексплодирана граната пронајдена во Битола

Стара неексплодирана граната со калибар од 75мм од Првата светска војна, била пронајдена при чистење на каналот „Стрежево“ помеѓу селата Трново и Ротино во Битола, вчера во 11 часот. Од страна на пиротехничар, пронајдената експлозивна направа е подигната за понатамошна постапка.

Read More »

Во Битола пронајдени 24 авионски бомби од Првата светска војна

Пиротехничарот Ѓорги Стефанов вчера пријавил дека подигнал 24 неексплодирани авионски бомби со потекло од Првата светска војна во „Битолска суровина” кај Железничката станица во Битола. Бомбите биле пронајдени при менување на водоводни цевки од страна на работници во ЈП Водовод. ...

Read More »