Home / Tag Archives: плочки

Tag Archives: плочки

Бехатон плочки за Лавчанска корија и Цар Самуил

“Несоодветниот пристап до домовите на жителите во одделни краци од улиците „Лавчанска Корија“ и „Цар Самуил“, станува минато. На барање на локалното население, Општина Битола деновиве постави бехатон плочки на краци од улицата „Лавчанска корија“ на површина од околу 200 ...

Read More »

Уреден просторот кај Стара болница

Деновиве екипи на ЈП „Комуналец“ работат на уредување на просторот зад паркингот во месноста „Стара болница“, наменет за детско игралиште. Иако ова катче не беше дел од редовната програма за работа на ЈП „Комуналец“ за овој период од годината, јавното ...

Read More »