Home / Tag Archives: права

Tag Archives: права

По Транспортер Талески бара снимање и за Офицерскиот дом

Судењето на  Владимир Талески за негрижа за Офицерскиот дом  повторно се одложи. До новото одлагање дојде  поради немање услови за тонско снимање на главната расправа во судницата. Адвокатот на Талески, Драган Пажиќ, повикувајќи се на одредбите од Законот за кривична ...

Read More »

Левица: Ќе го спречиме бришењето на невработените од евиденција

Носителот на листата на кандидати за пратеници од партијата Левица, Здравко Савевски денеска на средба со битолчани порача да се почитуваат работничките права и да се обезбеди достоинствена работа за квалитетен живот. Според него, проблемот со невработеноста останува главен државен ...

Read More »

Едукција на граѓаните за работничките права

Едукција на граѓаните за идентификување и решавање на правните проблеми со кои се соочуваат во секојдневниот живот, е целта на обуките што се спроведоа во Штип, Струмица и Битола, а следат во Куманово и Скопје. Сесиите се водени од тим ...

Read More »