Home / Tag Archives: преплива

Tag Archives: преплива

Битолчанката Софија Бејковска сама го преплива Охридското Езеро

Софија Бејковска-Чачоровска, 29-годишната професорка од Битола, синоќа успешно пристигна на целта во Охрид, откако сама, после десет и пол часа поминати во вода го преплива Охридското Езеро во должина од 30 километри. Таа тргна од „Св.Наум“ и, бодрена од голем ...

Read More »