Don't Miss
Home / Tag Archives: престој

Tag Archives: престој

Грујовски и Бошковски се криеле на Халкидики

Македонската полиција повеќе од еден месец имала информации за местото на престој на двајцата бегалци, пренесува Дојче Веле. Наводно се криеле на Халкидики, па во Солун, а на крајот се обиделе да заминат на нова дестинација. Според неофицијални информации, двајцата ...

Read More »

УКЛО организира работилница за изработка на мозаици

Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола објави повик за учество на работилница за изработка на мозаици. Од УКЛО информираат дека работилницата ќе биде во функција на програмските активности на Универзитетот, посветени на 1100 годишнината од упокојувањето на Св. Климент Охридски. Право на учество ...

Read More »

Над 1.000 деца на бесплатно зимување на Пелистер

Над 1.000 деца, на семејства од социјален ризик од целата Република Македонија  и деца со попреченост во развојот, зимскиот школски распуст ќе го искористат за бесплатно зимување на Пелистер. Денеска,  децата на Пелистер, во придружба на градоначалникот на Битола д-р ...

Read More »

Опасен измамник од странство во Битола

Опасен измамник од една прекуокеанска земја, на возраст од 25 до 35 години, престојува во Битола. Според информации на порталот на “Битолски весник“, измамникот којшто додека престојува во Битола, живее на висока нога, успеал да измами неколкумина битолчани и сопственици ...

Read More »