Home / Tag Archives: присутни

Tag Archives: присутни

Собранието им го одзде имунитетот на пратениците

Со 66 односно 67 гласови „за“ Собранието ги изгласа барањата на ОСС1 за одобрување на притвор на шесте пратеници од опозицијата осомничени за инволвираност во настаните во Законодавниот дом на 27 април. Пратениците Крсто Мугоски, Љубен Арнаудов, Јохан Тарчуловски, Жаклина ...

Read More »

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Битола организираше трибина по повод Светскиот ден на книгата

По повод светскиот ден на книгата и авторското право Унијата на жени на владејачката ВМРО ДПМНЕ организираа трибина посветена на пишаниот збор, на книгата и нејзиното влијание во секојдневниот живот. Истовремено присутните во преполнетиот Завод и музеј донираа книги кои ...

Read More »