Home / Tag Archives: продукција

Tag Archives: продукција

Тера телевизија прославува 25 години постоење

Тeра телевизија е една од првите приватни комерцијални ТВ станици во  Република Македонија. Започна со емитување на сопствена програма на 7  април 1993 година. Првите неколку години како локална ТВ станица го покриваше со својот  сигнал градот Битола, а од ...

Read More »

Ревија на италијански филмови

Од 27- ми до 31- ви мај во Битола, во Центарот за култура се организира ревија на италијански филмови-Прозорец кон италијанскиот филм. Во текот на фестивалот ќе бидат прикажани филмови од најновата италијанска продукција, кои третираат теми за актуелната состојба ...

Read More »

Две нови изданија на “Савевски“ продукција

Во рамките на манифестациите посветени на 4-ти Ноември, денот на ослободувањето на Битола, се одржа промоција на две изданија од продукцијата “Савевски“. Едно од изданијата е фестивалот на македонски патриотски песни под наслов „Македонски непокор”, кој годинава беше дел од ...

Read More »