Home / Tag Archives: проект

Tag Archives: проект

Грант од 300.000 долари за Националниот парк Пелистер

Националниот парк Пелистер од Битола ќе добие грант од 300.000 долари од проектот “Подобрување на управувањето со заштитените подрачја”. Овие средства ќе бидат искористени за набавка на едно теренско возило за гаснење на пожари и друг алат и дополнителна опрема ...

Read More »

Научна конференција за стогодишнината на Македонскиот фронт

  Во Битола, денеска по свеченото отворање на Меморијалниот музеј од Првата светска војна,  почна научната конференција Стогодишнината од Македонскиот фронт: 1918-2018 година. На научната конференција, која ќе трае четири дена, од 30 мај  до 3 јуни, научни работници од ...

Read More »

Почна проектот “За зелена Битола“

Согласно предвидената динамика, Општината  Битола и ЈП “Комуналец“, денеска  започнаа со реализација на проектот „За зелена Битола“. Првата локација каде што се засадуваат зимзелени и листопадни дрвја е во близина на ОУ „Свети Климент Охридски“. “Особено се радувам затоа што ...

Read More »

Разговори за пречистителната станица

Градоначалникот на Општина Битола, м-р Наташа Петровска, денес оствари работен состанок со претставници од Министерството за животна средина и координаторот на ИПА проектот за изградба на пречистителна станица и колекторски ситем во Битола, г-ѓа Јадранка Ивановска. На состанокот, беше дефинирана ...

Read More »

Модернизацијата на РЕК “Битола” му донесе 200 милиони евра штета на ЕЛЕМ

Екклузивно интервју за Битолски весник: Драган Миновски, генерален директор на АД ЕЛЕМ Првиот човек на „Електрани на Македонија” (ЕЛЕМ), Драган Миновски, на чело на најголемата државна енергетска компанија во земјава дојде пред неполни 7 месеци, што е доволен период одблиску ...

Read More »

Талески плаќал проекти на фирми основани пред самиот фестивал

Владимир Талески, екс градоначалникот на Битола од средствата наменети за Бит фест плаќал прокети на фирми кои биле формирани  пред одржувањето на фестивалот. Така на една од фирмите за Бумеранг Театар АУ, му исплатил пари за проект иако таа е ...

Read More »

Презентиран проектот за десулфуризација

ЕЛЕМ започнува со преземање на мерки кои во иднина ќе го намалат загадувањето на животната средина, а на компанијата ќе и ја донесат долгоочекуваната А- интегрирана еколошка дозвола. Денес во РЕК Битола се одржа презентација на проект за десулфуризација од ...

Read More »

Ќе ја изградиме пругата за Грција

“Ветено а неисполнето” стана синоним за долгогодишното владеење на ДПМНЕ. Се што ветија не исполнија, а тоа што го реализираа заврши со многубројни финансиски малверзации. Во сите изборни циклуси,почнувајќи од 2009-та година, главно ветување на ДПМНЕ и Талески беше реконструкција ...

Read More »

За најдобрите идеи на граѓаните 20.000 евра

На транспарентноста посветивме и едно цело поглавје во нашата Програма, со конкретни проекти со кои ќе ја интензивираме комуникацијата со секој граѓанин, со урбаните заедници , со бизнис заедницата, малостопанствениците, граѓанскиот сектор , со сите различни и специфични целни групи ...

Read More »

Математичко прашање со политичка позадина од Наташа за Наташа

Денеска на прес конференција кандидатката за советничка на ВМРО ДПМНЕ Наташа Марковска му постави на кандидатката за градоначалник на СДСМ и Коалицијата математичко прашање со политичка позадина. -Кандидатката на Заев за Битола секојдневно продолжува да бега од одговор на поставените ...

Read More »
error: Content is protected !!