Home / Tag Archives: програми

Tag Archives: програми

Општината Битола го бојкотираше фестивалот “Браќа Манаки “

По завршувањето на 38. издание на Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“, фестивалскиот тим информираше дека на годинашното издание на Фестивалот имаше голема посетеност на проекциите. Традиционално најмногу публика привлече свеченото отворање, годинава со краткиот филм „Крајот на времето“ ...

Read More »

Партиите повторно меѓу народот

Иако од последните предвремени парламентарни избори поминаа малку повеќе од пет месеци, Македонија повторно е во предизборна треска. Политичките партии се растрчаа на теренот и на средби со граѓаните. Како во времето на предизборието политичките партии ја почнаа и т.н. ...

Read More »