Home / Tag Archives: проценти

Tag Archives: проценти

Од февруари повисоки плати за лекарите и сестрите

Постигнат е договор за зголемување на платите на здравствените работници и соработници, почнувајќи од февруари в година. Платите на лекарите специјалисти се зголемуваат 25 проценти, а на медицинските сестри 10 проценти. Кумулативно заедно со сите други зголемувања од 2018 наваму, ...

Read More »

Во Битола над 66 проценти излезност

Во Битола излезноста за изборите е неочекувано мошне висока. До 17 часот на гласање излегле над 66 отсто од гласачите. Од вкупно 80. 259 регистрирани гласачи до 17 часот на гласање  излегле  вкупно 53.108 гласачи што  е 66,23 отсто од ...

Read More »