Don't Miss
Home / Tag Archives: реферндум

Tag Archives: реферндум

Владата се изјасни, на потег е народот

И покрај тоа што од потпишувањето на Договорот за (не)решавање на спорот меѓу Македонија и Грција изминаа речиси две недели, сепак потписот во Нивице,  сеуште ја преокупира македонската јавност. И како што се договорија премиерите Заев и Ципрас и впрочем ...

Read More »

Референудмот за бегалците оди на Уставен суд

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе решение да ги запре одлуките за организирање локални референдуми во општините за мигрантите на денот на Локалните избори, 15 октомври, и да поведе постапка пред Уставниот суд за оценување на уставноста и законитоста на ...

Read More »

На реферндумот за бегалците и СДСМ ќе гласа против изградба на кампови

Референдумите во некои општини против изградба на кампови и станови за бегалнци планирани за денот на локалните избори се класична политичка манипулација на ВМРО-ДПМНЕ пред денот на гласањето за локалната власт, изјави денеска Зоран Заев, претседател на СДСМ. Тој вели ...

Read More »

Референдум паралелно со локалните избори

На 15 октомври освен за локални избори, жителите на неколку Општини можно е да се изјаснуваат и на референдум против изградба на домови за мигрантите. Штип и Кавадарци веќе донесоа одлуки за одржување на референдуми, а планот, е изјаснувањето да ...

Read More »