Home / Tag Archives: ромска

Tag Archives: ромска

Работна средба со Ромската заедница во кабинетот на Петровска

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на Ромите 8 април, градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска во нејзиниот кабинет одржа работна средба со претставници  од Ромската заедница. На средбата, на која присуствуваа  Незир Хусеини и Реџеп Али Чупи, ...

Read More »

Почина кралицата на ромската музика Есма Реџепова

По кратко и тешко боледување на 73-годишна возраст почина кралицата на ромската музика Есма Реџепова Теодосиевска. Таа во својот живот има одгледано 47 деца и одржано голем број хуманитарни акции, а денеска ја изгуби битката со болеста. Годинава, поточно во ...

Read More »