Home / Tag Archives: семејно

Tag Archives: семејно

Презентиран Водич за полициско постапување при семејно насилство

Полициски службеници, претставници на јавното обвинителство, судиите од Граѓанскиот суд и Судот за малолетници, како и локални граѓански организации, деновиве, во Битола учествуваа на јавна дискусија и презентација на Водич за полициските службеници за зајакнување на вештините за интервјуирање и ...

Read More »

Битолчанка претепана од сопругот заврши во болница

Битолчанка на возраст од 41 година вчера била жртва на семејно насилство. Жената  вчера била претепана од својот сопруг, а случајот во полиција го пријавиле од битолската болница каде била донесена жената. Во разговор со полициски службеник, жената кажала дека ...

Read More »