Home / Tag Archives: сликар

Tag Archives: сликар

Почина истакнатиот македонски сликар Милош Коџоман

По кратко боледување вечерва почина истакнатиот македонски сликар Милош Коџоман. Милош Коџоман е роден 1952 година во Скопје. Коџоман дипломирал 1974 година на Педагошката академија „Климент Охридски“ во Скопје. Наградата за најдобар студент ја добива 1977 година на прославата по ...

Read More »
error: Content is protected !!