Home / Tag Archives: стевчо

Tag Archives: стевчо

Стевчо Јакимовски пред истражен судија

Поранешнот градоначалник на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски предмалку е префрлен од старата во новата зграда на Кривичниот суд. Во придружба на полицаец Јакимовски пред новинарите извикна „ќе ги тепаме, не им се плашиме“, симболично покажувајќи два прста во знакот на ...

Read More »

Со мобилна апликација поблиску до граѓаните

Со цел да комуницира непосредно со своите граѓани, Стевчо Јакимовски, градоначалникот на Општина Карпош е првиот политичар во Република Македонија кој  пушти во употреба своја мобилна апликација за смарт телефони. Следејќи ги светските трендови, градоначалникот на Општина Карпош и претседател ...

Read More »

Стевчо Јакимовски во одбрана на Талески

Во врска со притворањето на Талески и одредувањето на куќен притвор од 30 дена со реакција се јави и градоначалникиот на општина Карпош во Скопје, Стевчо Јакимовски.   Во неговата реакција меѓу друго се вели. „Јас само сакам да прашам: Колку ...

Read More »