Home / Tag Archives: Стопанска банка

Tag Archives: Стопанска банка

Стопанска банка ги објави условите за рефинансирање на кредитите

Стопанска банка а.д. Битола како дел од економскиот систем на земјата целосно ја разбира сериозноста на ефектите кои ќе бидат предизвикани од корона – кризата. Во таа насока со цел да се минимизираат потенцијалните негативни последици од кои ќе бидат ...

Read More »

Стопанска банка АД Битола донираше за поплавените во Новаци и Могила

“Секој од нас чувствува дека она што го прави е само една капка во океанот. Но, ако не правиме ништо, океанот ќе биде посиромашен за таа една капка“- Мајка Тереза. Поплавите кои во изминатиот период ја зафатија Република Македонија, предизвикаа ...

Read More »

„Стопанска банка“ Битола со добивка од 2,25 милиони евра до крај на септември годинава

Експанзивната деловна политика на менаџментот продуцира раст на нето приходи од камати, раст на приходи од провизии и надоместоци, зголемена клиентска база, нови вработувања, ширење на мрежата експозитури и АТМ уреди. „Стопанска банка“ Битола оствари профит од 138,5 милиони денари ( 2,25 ...

Read More »

Зголемена кредитната активност на Стопанска банка АД Битола

Стопанска банка а.д. Битола во првата половина од 2014 година оствари раст од 33,05 отсто на нето-приходите од камати споредено со истиот период од претходната година. При тоа приходите од камати се зголемени за 19,49 отсто, а расходите за камати ...

Read More »