Don't Miss
Home / Tag Archives: стратегија

Tag Archives: стратегија

Референдум паралелно со локалните избори

На 15 октомври освен за локални избори, жителите на неколку Општини можно е да се изјаснуваат и на референдум против изградба на домови за мигрантите. Штип и Кавадарци веќе донесоа одлуки за одржување на референдуми, а планот, е изјаснувањето да ...

Read More »

Нова стратегија за европски пари

Македонија недоволно ги користи европските пари. Процедурите за искористеност на ИПА фондовите заглавени во неинформираност и слаби проекти кои не  добиваат  зелено светло од Европа. Владата подготвува нова стратегија со која ќе се прават квалитетни проекти за добивање на странска  ...

Read More »

Конференција за поддршка на извозот

Утре, во хотел-ресторанот “Капри” во Битола, ќе се одржи конференција за поддршка на извозот на малите претпријатија, посебно на оние претпријатија кои се почетници на планот на извозот и кои се уште размислуваат за извоз. Во врска со оваа конференција ...

Read More »

Диме Спасов: За неколку месеци вработени 4.300 млади на возраст до 29 години

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, вчера во Битола посочи дека за неколку месеци, вработени се вкупно 4.300 млади на возраст до 29 години, благодарение на поволностите за компаниите што ги овозможи Владата на Република Македонија. -Преку овие ...

Read More »