Home / Tag Archives: тезги

Tag Archives: тезги

Битолскиот пазар доби шест нови павилјони за 90 продажни тезги

Министерството за локална самоуправа, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и јавното претпријатие  „Пазари” од Битола, во понеделникот, го промовираа новиот реконструиран дел и павилјони на Регионалниот пазар во Битола. Реализацијата на овој проект се изврши со финансиска поддршка ...

Read More »

СДСМ: Кој е организаторот на импровизираниот пазар во Нова Битола?

Во врска со отворањето на импровизираниот пазар на отворено во Нова Битола, во близина на Новиот градски пазар, денеска реагираше Општинската организација на СДСМ Битола. -Во Битола повторно никна импровизиран пазар. Се продаваат облека, чевли, производи за широка потрошувачка. Локацијата ...

Read More »

Нова Битола како Шутка

Веќе два дена, во близина на Новиот пазар и луксузниот трговски центар “Кеопс“, работи новиот импровизиран пазар на отворено што во многу нешта наликува на пазарот во Шутка. Стотици трговци, во вој дел на Битола, отворија “трговски центар“ каде што ...

Read More »