Home / Tag Archives: триенале

Tag Archives: триенале

Изложба на современи полски графичари

Во организација на амбасадата на Република Полска, Друштвото за македонско и полско пријателство Висла, огранок Битола, НУ Завод и  Музеј Битола и Меѓународното графичко триенале вторник, на 29 мај во Магазата организираат отворање на изложба на современите Полски графичари.

Read More »

Тамајоки Сакутас е добитник на Гран при на Меѓународното графичко триенале во Битола

На осмото по ред  Меѓународно графичко триенале во Битола годишен добитник на наградата Гран при е јапонскиот уметник Тамајоки Сакутас. На овогодинешното графичко триенале учествуваа 350 дела на уметници графичари од 62 држави во светот. Настанот се совпадна со прославата ...

Read More »