Don't Miss
Home / Tag Archives: Цапари

Tag Archives: Цапари

Приредба во движење низ селските улици

Жителите на Цапари не помнат од кога датира традицијата секоја година на 14 јануари низ селото да мине бабарска поворка составена од маски. Оваа традиција до скоро беше присутна и во други околни села. Но, според некои тврдења најтемелно се ...

Read More »