Home / Tag Archives: Цивил

Tag Archives: Цивил

ЦИВИЛ бара од институциите да реагираат на повиците за екстремно насилство

Цивил– Центар за слобода се залага за општество во кое владее слободата, еднаквоста и правдата, општество во кое граѓанките и граѓаните се чувствуваат безбедни и имаат доверба во институциите, каде што безбедноста, слободата на движењето и слободата на изразувањето се ...

Read More »

Цивил ги додели наградите за фотографии и видео стории

Граѓанската организација Цивил денеска додели пет награди за најуспешни фото и видео стории на граѓански новинари, кои зборуваат за злоупотреби, кршење на човековите и работничките права, социјална неправда, пречекорувања на овластувањата и негрижата на институциите. Победник во овој циклус награди ...

Read More »