Home / Tag Archives: творештво

Tag Archives: творештво

Промоција на творештвото на Винка Саздова

НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола и Издавачкиот центар ТРИ среда на 5 декември со почеток во 12 часот во Салата за промоции  ќе го промовираат творештвото на  една од најпопуларните македонски авторки, Винка Саздова. На оваа прва средба на ...

Read More »

Отворена изложбата „Народната култура како трајна инспирација во моето творештво“

НУ Центар за култура-Битола денеска ја претстави 41. Државна изложба на детски ликовни творби на тема „Народната култура како трајна инспирација во моето творештво“. Еминентниот ликовен уметник, Панде Петровски, претседател на стручната жири комисија, која воедно одлучуваше и за наградите ...

Read More »

Фестивал на книгата „Мост меѓу две срца” во Новаци

  По повод Светскиот ден на книгата и авторското право, во општина Новаци се одржа фестивалот „Мост меѓу две срца”  кој е наменет за децата кои творат. Фестивалот има за цел да придонесе за поттикнување и промовирање на детското творештво, ...

Read More »