Home / Tag Archives: уметник

Tag Archives: уметник

Високи признанија за битолскиот ликовен уметник Панде Петровски

Ликовниот уметник и педагог, член на Македонското научно друштво-Битола, Панде Петровски е годинашен добитник на наградите мапа-портфолио, што ја доделува „Остен” и наградата на Друштвото на ликовните уметници од Битола, „Борислав Траиковски”. Петровски е првиот ликовен уметник од Битола, кој ...

Read More »

Голем интерес за самостојната изложба на Тони Чатлески – Чатле

Синоќа, голем интерес кај почитувачите на ликовната уметност пробуди самостојната изложба на Тони Чатлески – Чатле „Древниот сон“   која од  27-ми мај е поставена во  Центарот  за култура Битола. Станува збор за триесетина опсесивни платна (од кои дел се изложени ...

Read More »

Самостојна изложба на Тони Чатлески – Чатле

„Древниот сон“ е насловена самостојната изложба на Тони Чатлески – Чатле која ќе се одржи на 27-ми мај во 20 часот во Центар за култура Битола. Станува збор за триесетина опсесивни платна (од кои дел се изложени овде) кои на ...

Read More »