Home / Tag Archives: упис

Tag Archives: упис

Почна учебната година за основците и средношколците

Учениците денеска се врaќаат вo училишните клупи. Нoвaтa учебнa гoдинa ќе јa пoчнaт oкoлу 270.000 ученици, oд кoи 188.000 oснoвци и 80.000 среднoшкoлци. Спoред последните пoдaтoци од Министерството за образование и наука,  зaпишaни се 21.250  првaчињa, нo oвoј брoј не ...

Read More »

На петте државни универзитети слободни околу 25 илјади места

Вкупно 24.952 места се слободни на петте државни универзитети во Македонија за упис во прва година во академската 2015/2016 година. Пријавувањето кандидати во првиот рок почнува оваа недела. На Универзитетот „Св. Климент Охридски”-Битола слободни се вкупно 3.803 места, од кои ...

Read More »

Објавен конкурсот за упис на студенти во прва година на Универзитетот „Св.Климент Охридски”-Битола

Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за упис на студенти во прва година за академската 2015-2016 година. Од Ректоратот на Универзитетот во Битола информираат дека годинава ќе може да се запишат 3.803 студенти, од кои 2.090 редовни студенти во државна ...

Read More »

Во тек е запишување првачиња за учебната 2015/2016

Во сите основни училишта во Република Македонија во тек е уписот на првачиња за учебната 2015/2016 година. Запишувањето на првачињата важи за сите деца кои до крајот на календарската година ќе наполнат шест години, односно сите деца кои се родени ...

Read More »

“ЗА-НЕД-ДО” врши упис на нови членови

Академијата за боречки вештини “ЗА-НЕД-ДО” – Битола (Кунг Фу Клуб “Битола” – Битола), врши УПИС на нови членови. Сите оние кои ги сакаат боречките вештини, работата со традиционално оружје, самоодбраната или воопшто дружење во спортски дух, Академијата за боречки вештини ...

Read More »
error: Content is protected !!