Home / Tag Archives: Вардар филм

Tag Archives: Вардар филм

Големата ѕвезда за Вардар филм

Имајќи ја предвид историската, пионерска улога на браќата Манаки, на почетокот на 20-от век, организираниот развој на македонскиот филм/македонската кинематографија започна веднаш по втората светска војна, со основањето на единствената државна продуцентска куќа Вардар Филм во 1947, со што беа ...

Read More »