Don't Miss
Home / Tag Archives: жители

Tag Archives: жители

Дали “ Златниот рид “ ќе ја зацрни Битола

Кога пред неколку години, тогашниот министер за одбрана Зоран Коњановски му ја предаде на владение Касарната на  општина Битола, сега веќе екс градоначалникот  Владимир Талески, пресреќен од “подарокот “ на најатрактивната локација во градот, која се простира(ше) над  повеќе стотини ...

Read More »

Претседателот на Советот контра градоначалникот Котевски

Актуелниот претседател на Советот на Општината Новаци, Пецо Мицевски-Карабаш ќе му биде конкурент на престојните локлани избори за градончалник во Ниваци, на сегашниот прв човек на Општината  Лазар Котевски. Откако Пецо Мицевски не ја доби поддршката на партијата  ВМРО ДПМНЕ, ...

Read More »

Блефери

Корејскиот залив и јужнокинеското море се полни со оружје. Напнатоста е до невидени размери. Ким Јунг Ун се заканува со ракетирање на островот Гвам на кој има сместено американска воена база. Во исто време, Трамп вели дека во таков сслулај ...

Read More »

Општинската администрација на средби со жители од месни и урбани заедници

Денеска,  15.09.2016 (четврток) во 17:30.ч средба на Претседателката на Советот  на Општина Битола, Силвана Ангелевска  и дел од општинската администрација со жители  во месната  заедница с.Логоварди, а во 19:30.часот  во урбаната  заедница “Блаже Рогозинаро”, информираат од битолската локална самоуправа.   ...

Read More »

Населбата Козле во Општина Карпош доби шест нови паркинзи

Населбата Козле во Општина Карпош деновиве ќе добие уште шест целосно реконструирани и нови паркинг простори за своите жители. По тој повод, градоначалникот на Општината Стевчо Јакимовски,  даде изјава за средствата за информирање од самото место каде што се изведуваат ...

Read More »

Новаци доби повеќенаменско игралиште

Денеска, во Новаци, премиерот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, заменикот- министер за образование и наука, Спиро Ристовски, директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и градоначалникот на Новаци, Лазар Котевски свечено во употреба беше пуштено повеќенаменското ...

Read More »

Над 5.000 хектари пливаат во вода во Могилско

Могила и неколку околни села, Вашарејца, Чарлија и Радобор, повторно пливаат во вода. Според некои процени, по најновите обилни дождови и снегот што паѓаше во изминатите два дена, во Могилско под вода се најдоа над 5.000 хектари плодна земјоделска површина. ...

Read More »

Светот ја пречека Новата 2015 година

Стотици милиони луѓе во светот синоќа на плоштадите во своите градови, во туристичките центри, во кафеани, ресторани, пабови… или во семејна атмосфера во домовите, ја испратија 2014 и ја пречекаа Новата 2015 година. Први Новата година ја пречекаа жителите на ...

Read More »

Градоначалникот Котевски оствари средба со претставници на лагот ПеЛАГонија чие седиште е во Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски оствари средба со претседателката на здружението на граѓани ПеЛАГонија Светлана Петковска, дел од членовите на управниот одбор Горѓи Јошевски и Менде Трајковски, и претставникот на општина Новаци во лагот Катерина Чукалеска. -Денеска се сретнав ...

Read More »

Посета на месните заедници во Маково и Рапеш и средба со месното население

Градоначалникот на општина Новаци,Лазар Котевски заедно со советниците од Советот на општина Новаци остварија средба со жителите на населените места Маково и Рапеш. Оваа е редовна практика која се повторува во одреден временски интервал со цел преку директни средби со ...

Read More »