Home / Uncategorized / 30 дневен притвор за Едмонд Темелко.

30 дневен притвор за Едмонд Темелко.

Основниот суд во Скопје го прифати барањето на Специјалното обвинитество и му определи 30-дневен притвор на градоначалникот на општината Пустец во Албанија, Едмонд Темелко.

Тој е обвинет во случајот Титаник со евентуални изборни нерегуларности на локалните избори во 2013 година. Неофицијално се дознава дека и покрај тоа што имал забрана да не ја напушта Македонија, Темелко во изминатиот период неколкупати ја минал границата користејќи албански исправи за идентификација.

Во споменатиот судски случај на Специјалното обвинителство се обвинети и неколку други политичари. Никола Груевски, Гордана Јанкуловска, Миле Јанакиески, Мартин Протуѓер и Кирил Божиновски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*