Don't Miss
Home / Uncategorized / Барање за одземање имунитетот на тројца пратеници

Барање за одземање имунитетот на тројца пратеници

Во Собранието стигнало барање од судот за укинување на пратеничкиот имунитет за пратениците Сашо Василевски, Жаклина Пешевска и Љупчо Димовски. Барањето потпишано од судијата Ненад Савески како судија на претходна постапка е адресирано до претседателот на Собранието, Талат Џафери.

Тројцата пратеници се обвинети според член 313 од Кривичниот законик за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста за што е предвидена казна затвор од најмалку 10 години. Неофицијално, до Собранието е пристигнато уште едно барање, но нема информации за кој пратеник станува збор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*